vrijdag 3 september 2010

Werkweek

"Ede jongens en meisjes, is één van de bijzonderste plekjes. Want weet je, er komen heel veel type landschap en grondsoort voor in een heel klein stukje. IN de voorlaatste ijstijd kwam er namelijk een Gletsjer en die gleed zo maar over ons heen. En daarom heb je nu het binnenveld, met het kampenland en het slagenland. KOm maar, dan fietsen we even 30 kilometer verder, dan begrijp je het wel."

"Kijk, en als je nu dan dit stofje bij dat doet, en het tien minuten laat staan kan je het carbonaat-gehalte in het water meten. En zo kan je dat ook doen voor Fosfaat, nitraat en het zuurstofgehalte. Ook de pH kan je meten en de temperatuur en de geleidingssterkte. Oke, jullie hebben tot half 4, dus ga maar aan de slag en vergeet niet je witte jas aan te trekken. Trouwens, doe ook maar je laarzen aan."

"Dit is dus de struikheide. Die lijkt op dopheide, maar er zijn verschillen. Net zoals er verschillen zijn tussen jacobskruiskruid en boerenwormkruid. Ook lijken ridderzuring en groote weegbree wel op elkaar, maar je kan duidelijk verschil zien. De ratelpopulier is zoals de canadapopulier, maar de bladeren van de canadapopulier zijn wat groter. En de grauwe wilg kan je ook goed onderscheiden van de schietwilg,want de grauwe wilg is wel wat grauwer van kleur, en die heeft ook haartjes. Dat is eigenlijk best logisch. En als je vogelkers ruikt, dan ruik je amandel. En watermunt ruikt naar munt ( lekker man!) en de vuilboom stinkt. En de Douglasspar zn naalden moet je eens fijnmalen, dan ruik je dat citroen een beetje. En de Vlier kan zomaar eens een plaag vormen als je em niet stopt en je kan ECHT alleen de besjes eten als ze helemaal rijp zijn, anders ga je hartstikke dood"

"oke, jij mag de takjes vasthouden en labelen Lydia. " Even later.."He takkewijf, kom is, ik heb een takje voor je."

verder is mijn hele klas verslaafd aan junglespeed en heb ik gewonnen met memorie. Kan het nog beter?

Tot snel!
Lyd

4 opmerkingen:

Bree zei

klinkt helemaal fijn en goed!

Maarten zei

nice!!! Maar wat is junglespeed?(A)

Martijn Johannes van den Berg zei

haha fijn dat je er geniet hee! Maar over de Vlier he, die bessen kan je dus eten? Maar wat voor bessen zijn dat? Die kleine zure? En hoe kan je zien dat ze rijp zijn?

Anoniem zei

Ik ken eigenlijk alleen vlierbessenjenever, da's erreg lekker! De mama.