zondag 18 juli 2010

Honderd duizen muggenbeten. Een voor elke lach.

Hello People of the good life!

Hier ben ik dan, in de andere helft van mijn hart, Minneapolis.
De rit hiernaar toe was niet zo gemakkelijk. Ik voelde me al niet lekker toen ik op stond, en in de trein was het zo slecht dat ik maar beter kon overgeven. Gelukkig werkte dat. Ik dacht dat het daarna wel zou ophouden, maar blijkbaar was mijn maag nog niet helemaal leeg en besloot toen op het vliegveld nog maar eens alles naar boven te werken ( natuurlijk wel in de wc, want dat is wel zo netjes). Jakkes bah. Toen ik papa gedag zei na de douane dacht ik echt dat ik me beter voelde en wachtte ik met een gerust hart tot ik aan boord kon. Ik praatte met een man uit Boston die ik Belgie medicijnen gestudeert had en nu van zijn zoon uit Nederland naar zijn dochter in Florida ging. Ik zat naast een man en vrouw uit nederland die op weg waren naar Canada,ze waren heel aardig. Ik voelde me weer niet goed, en een half uur voor we landde kon ik ( nog NET op tijd) in het wc het laatste in mijn maag zien verdwijnen door het toilet. Achteraf kan ik erom lachen, wie kotst er nu in een vliegtuig?
Het was heel leuk om een uur in Ijsland te zijn. Er zijn daar geen bomen. en wel flinke kliffen bij de zee. De vlucht naar Minneapolis ging goed. Ik zat naast een Fransman en naast het raam. Ik heb Groenland gezien! Er waren helemaaal geen wolken en ik kon dus alles zien! De ijsblokken die in het water dreven, de bergtoppen, de enorme gletsjes-glijbanen, de scheuren in het ijs en de uitgestrekte ijsvlaktes. Ongelofelijk mooi en ik heb er vet van genoten! In Amerika aangekomen ging alles als een waas. Eeuwen wachten voor je " gechecked" werd door een kale amerikaan die dan vroeg waar je verbeelf en wat je bij je had ( perpermunt en snoepjes en stroopwafel Nee meneer, geen drugs of tabak) en hoe lang je bleef. Toen heb ik achter mn bagage gerend en toen met een bonzend hart de terminal uitgerend, op zoek naar dat mooie Jessicahoofd. Zij vond mij eerder en ineens verdween ik in haar omhelzing. GEWELDIG! Na al die tijd, ongelofelijk. Zodra we in de auto zaten leek alles weer als toen. Natuurlijk, we zijn allebei gegroeid en verandert, maar onze vriendschap was nog zo hecht dat het als toen was.

Ook met alle andere mensen die ik weer gezien heb ( Tim en Dana en hun zoon Shiloh die ik nog nooit gezien had, Tanner met zn lange haar, Jessie met haar lange haar, en Kurt, Greg, Ryan, Leah, Mimi, Eric, Malecai, eliza, vengi en zizi, bethany, keith, larry ( die heb ik daar leren hebben) en Nalan niet te vergeten) was het als toen. Geweldig, en zo vertrouwd. Dit weekend was ik bij Eric en Mimi, die met hun 4 kids nu ergens in Ottertail/Henning wonen, 3 uur van de stad. Ze wonen in een cabin bij een meer met een hangmat een enorm grasveld en een dock. Heerlijk om daar alle anderen weer te ontmoeten, en er achter te komen hoeveel ik ze wel niet gemist heb.

Ik ben hier nog maar zo even, maar toch al zoveel gezien en gedaan.
Het voelt zo heerlijk.
Zo vertrouwd, zo normaal.
Maar tegelijkertijd ook zo speciaal, want het is zo goed ze weer te zien.

Ik heb net met Jessica onze creatieve uitspattingen een momentje gegund en ik denk dat we daaar morgen mee doorgaan. Ik maak een van-alles-en-nogwat schilderij-kunstwerk met daarop 3 woorden:
JOY IS STRENGHT.

en dan op de achterkant.
THE LORD IS GOOD.

Lydia

3 opmerkingen:

Maarten zei

The Lord IS good!!
it's good to hear all this!

have fun all the way!
(ik ga morgen naar Moldaviƫ dus ik kan je verder helaas niet meer volgen, maar ik zie uit naar al je verhalen als je terug komt!)

Dineke zei

En ik ga vandaag beginnen aan mijn voorbereiding naar Z-A in Enschede. Daarna vlieg ik naar Kaapstad. Dus ik ben ook echt benieuwd naar je verhalen, lied!

Mirjam zei

lieve lied, echt super om te horen dat je daar goed bent aangekomen, al dan niet met wat pech onderweg, maar dat soort gebeurtenissen zul je ook niet snel vergeten.
Ik kan me niet voorstellen hoe het is om goede vrienden na een jaar weer in je armen te mogen sluiten, maar uit wat ik hier lees is het geweldig.
lied, heb een goede tijd, en ik zie je wel weer! liefs, MirjamV