maandag 29 oktober 2007

Waarom?

Anoniem zei...
Hoe weet je zo zeker dat God bestaat? ik bedoel; waarom bestaat de god van de moslims niet? of die van de boeddhisten?


Dat stond er op www.diepgang.blogspot.com.
Anoniem, Geen idee wie die persoon is. Blijkbaar heeft ie het toch gelezen, en vroeg zich het af. Daar wil ik best serieus mee omgaan. Maar hoe?
Dit zijn dat soort vragen waarvan ik denk: Ik weet dat het zo is, maar hoe kan ik het uitleggen, of beter, hoe zorg ik ervoor dat mensen het geloven?
Gelukkig heeft anoniempje het me gemakkelijk gemaakt. Er staat: Hoe weet jij zo zeker dat God bestaat. Dat maakt de vraag al een stuk makkelijker. Ik weet zeker dat God bestaat, omdat ik dat voel, merk, geloof. Die laatste is misschien wat makkelijk , maar zeker niet minder waar. Ik Voel dat God bestaat. Ik voel Zijn aanwezigheid, is alles wat ik doe. Als ik in de kerk ben, maar ook als ik me in "de hel"( Bij wijze van) bevindt. Ik merk dat God bestaat. Alleen maar als ik al om me heen kijk. Alles heeft Hij gemaakt. Dit kan niet onstaan zijn. Hoe kan dat trouwens; er was niets.. En dat ontplofte. En ik geloof het. Ik lees in de Bijbel, Waar ik verhalen over God vind, en lees hoe hij door mensen heen werkt.
Zo, de eerste vraag is beantwoord.

Maar waarom weet ik zeker dat de God van de Moslims niet bestaat?
Ik weet niet zo gek veel van het Moslimgeloof.
Ik weet wel dat het Moslimgeloof Ná het Christendom ontstaan is( Islam is ontstaan in 7e eeuw, ga maar na, dus Ná christus). De moslims hebben het ook over Jezus, dus ze zouden dat makkelijk van het CHristendom af hebben kunnen kijken ( om het maar even wreed te zeggen).
Ik denk dat ook een belangrijk verschil is, is dat Wij Christenen een relatie hebben met onze GOd, en de Moslims niet ( tog?verbeter me als ik verkeerd denk). ze gaan naar diensten, en ze brengen offers. ZE gehoorzamen Allah, dat klopt. Maar Geeft Allah wel eens antwoord? Nee, want ik geloof dat er geen Allah is.
Een opvallend Regeltje uit Wikipedia:

Joden en christenen worden de Mensen van het Boek genoemd en daar de Koran fragmentarisch is opgebouwd, geeft de Koran het advies om bij twijfel de Mensen van het Boek te raadplegen.
Hu? Dat is wel leuk. Als naslagwerk op de Koran wordt de bijbel geraadpleegt. Dat betekend dat de Islam het eens is met wat er in de bijbel staat. Ze zijn het eens met een ander geloof. Strange..

Toch blijft het lastig, Het blijft geloof.
Ookal doe je Zo je best, je kan mensen niet dwingen te geloven, dat kan alleen God!
Ik hoop dat Anoniem het leest, en meer vragen heeft.
Liefs, Lydia

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik denk dat je mij nu wel hebt overtuigd.. ik geloof zelf ook in God maar ik zat tog nog vaak met die vraag, ik vind het lief dat je er zoveel aandacht aan hebt besteed (ik was ook tevreden geweest met een antwoord als berichtje ;) ) erg overtuigend stukje van de moslims (denk ik wel)
''Als naslagwerk op de Koran wordt de bijbel geraadpleegt''

bedankt!
en je blog is cool

Marjolein zei

wauw
dat's best apart, dat van die moslims&de bijbel..