woensdag 22 december 2010

Ik vertrek..

Is het raar dat ik ineens niet baal dat ik de afwas doe als ik alleen thuis ben, maar zodra er familie is, dan wil ik het niet meer doen ( maar ben natuurlijk wel zo volwassen het met tegenzin te doen).
Is het raar dat ik als ik alleen thuis ben alle lichtjes leuk aan wil doen, met kaarsjes, en een zacht, rustig muziekje zodat ik helemaal van het moment kan genieten van het alleen zijn?

Als ik dit zo bekijk, komt het dus wel goed met me. Over een maandje ongeveer mag ik het voor het echie proberen. Lydia gaat op kamers. Ik had er nooit echt over na gedacht hoor, was niet vurig op zoek naar iets. Ik heb het wel goed hier thuis. mn aansluiting is best, en mijn mama en papa zijn ook nog best heel lief. Toch hoefde ik eigenlijk niet na te denken toen ik het aanbod kreeg om bij mijn nicht A. te gaan wonen voor 3 maanden in Utrecht. Natuurlijk doe je dat dan! Wat een kans, wat een oppertunity. Mijn mama was er natuurlijk niet helemaal fan van, maar ze went er wel aan.

Nu ik een paar daagjes alleen thuis ben, kan ik me intens verheugen om op mijn kamertje te zitten, met lekkere dikke trui en deken ( er zit alleen enkel glas in het huisje, oei!) een goed kop thee en kaarsjes aan. Ik weet het, het klinkt zo ideaal, maar waarom ook niet?

2 opmerkingen:

Mirjam zei

lieve lyd. wat kan ik me het helemaal voorstellen. Jij met een dikke trui, kop thee, rue royale en een boek over plantjes.
leuk joh.

Purperpolletje zei

Ja, maar dat klinkt natuurlijk heel heerlijk! Wij zitten hier ook met thee, kaarsjes en enkel glas en we hebben het gewoon goed. Al 17 jaar. Zonder fleeceje. En spring is coming (hoe komt het dat ik daar meteen een Narniabeeld bij heb?)