vrijdag 17 oktober 2008

13 dagen

2 weken al bijna. Nog maar 13 dagen hier, en toch lijkt het al zo lang. Omdat alles nieuw is. Omdat alles zo langzaam gaat. Aanpassen. Vrienden maken. Bezigheden verzinnen. Je bent gewent aan een leven vol verplichtingen, die de dag vullen, snel achter elkaar. Ze zorgen ervoor dat een dag bijna geen 24 uur meer duurt, zo lijkt het. Dat je geen tijd hebt om na te denken, stil te staan bij dingen. Bidden. Bijbel lezen. 
Nu ik elke dag zeeen van tijd heb kan ik dat soort dingen bedenken. En in eerste instantie  wordt je er zenuwachtig van en rusteloos ook. Want je bent gewend om altijd ( lekker) in de weer te zijn met Jan en Alleman. En voelt je zo nutteloos. En als dingen dan ook nog niet gaan zoals je voorgesteld had, dan wordt je verdrietig. Dan zou je willen dat alles gewoon was zoals altijd. Zo kan ik geen jaar volhouden dacht ik bij mezelf. 
Maar gelukkig woon ik niet in mijn eentje in een heel groot huis. Ze hebben me laten zien dat ik hier op mijn plek ben. Dat alles komt.Goed. En dat ze blij zijn dat ik er ben. Dit zegt niet dat ineens alles veel makkelijker is, maar het maakt me wel vrolijk! En dan kan ik naar mijn plannen kijken, en me verschuilen in een huis waar ik me thuisvoel.

Ik wou dat ik meer vrienden had als Frodo. Hij was de eerste vriend die ik hier gemaakt heb. Ik zag hem eerst, en daarna vond hij mij. Hij is elke dag bij me, vriendelijk, afwachtend, en altijd met een luisterend oor. Toen ik verdrietig was, was hij er. En toen ik me op me gemak voelde was hij er ook. Elke dag komt hij even langs, en kloft dan zachtjes op mijn bed, waarna ik hem zachtjes achter zijn oren aai. Hij zoekt een plekje dicht tegen me aan, en licht dan als een trouwe waker bij me. Om te luisteren, om te knuffelen, om er gewoon maar te zijn. Dat doet me goed. Had ik maar meer vrienden als Frodo. Die elke dag even langs komen, omdat ze weten dat ik dat leuk vind. Waar ik kan naar kijken en genieten, en die genieten als ik ze knuffel, of met ze stoei.
Misschien koop ik later wel zelf een kat.

Lydia

15 opmerkingen:

Anoniem zei

aaaaaaaaaahhhhhhh weer niet gelukt.... gelukkig heb ik 'm gekopieerd... Lieve Lydia, ik dacht leuk, ik verstuur alvast de eindeloze mail die alle 16plussers hebben geschreven, dan heb je alvast wat te lezen en nou ben ik die mail toch helemaal kwijttttt???? Ik hoop dat jij 'm wel al hebt ontvangen want volgens mij heb ik het toch wel goed gedaan. Anders zou het wel heel erg jammer zijn.. maar dan moet iedereen het opnieuw schrijven. Weet je, we hebben net gezongen en dat is toch anders zonder jou....Ik heb btw (eingels he...) ook je blogs gelezen en die van je familie en die geven een goed beeld van hoe het met jullie is. bedankt daarvoor. Nou, ff proberen of deze wel aan gaat komen. Voor de zekerheid kopieer ik 'm ff dan hoeft ie niet helemaal opnieuw. Aklvast een kus van MJ (hierbij dus nog een poging)

Anoniem zei

crisis, probleem gevonden... ga schuld opbiechten, moet dit ook niet doen als digibeet. Ach ja, alcohol is nu in de man, dus wie weet wat er nog voor een leuke reacties gaan komen... komt ie....MJ

Anoniem zei

Hoi Lydia,
Aangezien MJ daarnet onze super lange mail heeft verwijderd, beginnen we weer overnieuw. Wat we je wilden zeggen is dat wij, als 16+, hier in Nederland nog aan jou (en je familie) denken en je missen.
Hopelijk ontmoet je daar iemand die jou, net als jij Frodo, achter je oren kan kriebelen en bij wie jij op bed kan ploffen. (Bianca zegt nu dat zij jaloers is op Frodo omdat ze ook achter haar oren gekriebeld wil worden door jou)
Heel veel succes en sterkte (en kusjes) in Amerika!
Groetjes Renee en Megan

Anoniem zei

heyhey Lydia

Als je je eenzaam en alleen voelt, denk dat trug aan t grasveld van emmaus. ;-) We missen je en denken aan je.

Groetjes Jelmer H.

Anoniem zei

Heeee Lydia, op deze manier wil ik jullie heel veel plezier en een hele goede tijd wensen. Vind het knap dat jullie deze stap hebben gemaakt! Heel veel zegen, en de groetjes aan je pa de geluidsboer.

Groetjes, Leon S.

Anoniem zei

Hej Lydia,
Jammer dat we niet even bij je langs kunnen komen. Misschien toch maar een 16+ weekend in Minneapolis dan...?
Heb je al een paard gevonden?
Het moeilijkst is als je niet weet hoe en waarom. Als je je een beetje leeg voelt dan moet je maar bedenken dat je echt wel op je plek zit.
Doe je de groetjes aan Frodo? Als het erg gaat vriezen, moet je hem in de gaten houden! Dan probeert hij altijd te ontsnappen en dan vriest hij in... Hij is vast ook blij met jou...!
Liefs, Marije

Anoniem zei

Lieve Lydia,

Ik mis je dus, dikke kus en biggg huggg......!
Een jeugdweekend is niet compleet zonder jou.
Liefs,
Bianca

Anoniem zei

Hoi Lydia,

begin je al een beetje te wennen? Dat duurt wel even denk ik, het zal daar wel anders zijn dan thuis. Ik mis je zang wel, maar volgens mij kun je je daar in huize Kyle wel uitleven. Geniet en verheug je.
Hartelijke groet,
Erna van Wijk

Anoniem zei

Hallo Lydia, het is erg wennen zonder jou/jullie in de buurt. Als iets of iemand weg is merk je pas wat je mist. Goed om te horen dat je troost vindt bij een kat, want je klonk wel een beetje sneu. Zijn de bigmacs net zo lekker als in `nederland? Vast nuet, want hier eet je ze met vrienden. Doe de groten aan de rest van de family en the fam. Kyle. Hopelijk gaan we jullie nog opzoeken. Liefs en een dikke knuffel, Rindert

Anoniem zei

Ha Liedjuhh!!

Wat lijkt dat al weer lang geleden dan zeg, die Emmausweek. Ik heb je blog niet echt gevolgd ofzo, zal ik komende tijd wat bij gaan proberen te houden.
Anyways, nu jeugdweekend, is goed, ff bij elkaar te zijn, jammer dat je er niet bent, maar komt zeker weten weer!! Tot die tijd, weet dat de Heer bij je is en dat Hij over je waakt, dat heeft mij de afgelopen tijd enorm geholpen.


Liefs, Koos

Anoniem zei

Hoi Lydia
Leuk om je blog te lezen! ik hoop dat Frodo niet lang meer je enige vriend in de States is en dat je snel jezelf thuis gaat voelen.
Heel veel plezier de komende maanden. Wij missen jou en Josse hier op het jeugdweekend!

Groeten aan alle De Leuren!
Chris

Anoniem zei

lieve lied, hier even een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel stevige knuffel, big hug, stora kram van ellen

j zei

hee lieve jij! kom ik dr ook nog es achteraan.... goed idee heh van de 16t+ers om je berichtjes te schrijven? ik heb ze zelf ook even gelezen, en ik zou er zelf best blij van worden :)
en weet je; over die vrienden... zodra jij veel buiten bent en in andere plekken met sociale mensen; jij maakt vanzelf vrienden joh! zometeen vallen ze met bosjes voor je joh, pas op met wat je wenst ;)

hee mijn mail staat altijd open (msn ook best veel wat dat betreft) als je even meer van je gedachten op wilt schrijven! ik mail je na jeugdweekend hoe het was ja! (ben nu tussendoor ff thuis omdat ik moet werken vanochtend maar ga vanmiddag weer terug)
alle kusjes
judith

Steven zei

geniale naam voor een kat. wij hebben ook een kat sinds 2 maanden en ik heb nog geen naam voor hem verzonnen maar de naam frodo inspireert me wel:)

Sifra zei

Heee mooie meid!

Ik snap dat het een omschakeling is voor je om van het ene op het andere moment uit het vertrouwde wereldje te zijn geplukt, in een nieuw wereldje zonder matties en mensen waar je continu terecht kunt. Je moet min of meer weer even opnieuw beginnen! Maar vergeet niet dat God jullie daar neer heeft gezet en Hij heeft vast een paar prachtige mensen voor je klaarstaan! :)
Jij bent iniedergeval te hip om niet mee te willen chillen;) Komt goed meid! Ga lekker socializen in de kerk.. ga meedoen aan activiteiten, jeah!
Ben benieuwd hoe het met de studie gaat, of je al dizzy bent van al dat gepraat in engels en wat je genietmomentjes zijn!

God's Zegen op je hoofdje mooie Koningsdochter!

Liefs!