zondag 14 september 2008

Het was een nacht die je normaal alleen in fillems ziet

Zo, een update dan maar?
Dat is wel de moeite waard, want er is aardig wat gebeurd..
Dat heb je in het weekend.
Er was startweekend van onze kerk, en de jeugdwerkerkers verzinnen dan altijd iets leuks en slopend. Ook dit jaar was er weer wat: de nacht zonder dak.
Maar meer daar over later.

Wat dit weekend eigenlijk leuker was, was de Just talented. Als je mijn blog al een tijdje kijkt, weet je dat Tinko en ik vaak meegedaan hebben aan de Just talented, maar nooit gewonnen hebben. Dit jaar hebben we gewonnen! Wij zijn eerste geworden. Het ging niet om leuk meedoen, maar om asociaal winnen. Daarom hadden we ook een enorm goeie act. Ik ga lekker niet vertellen wat we gedaan hebben , had je er maar moeten zijn.

Ik ben blij dat we gewonnen hebben. We begonnen al te twijfelen of de jury misschien corrupt zou zijn.. Maar niet dus. Winnen. Heerlijk..

De nacht zonder dak gaf je niet bepaald een winnaarsgevoel. meer een overlevingskans van 10%.
Het was koud.. Er was geen slaapzak, kussen of matje. Alleen karton en zeil.. Maar gelukkig hebben marjolein en ik het overleeft.
We hebben 2 krotten gebouwd:

Dit was de meest makkelijke, de meest snelle, en de meest veilige. Als het onweerde, waren wij tenminste niet het hoogste punt.
Wat we halverwege wel bedachten, was dat als het hard zou gaan regenen, dat onze kans om droog en niet bevroren te blijven heel klein was.Daarom hebben we iets meer tijd besteed aan ons onderkomen voor die nacht. Toen kwam er dit gezellige, en toch stijlvolle huisje uit:Leuk toch.
Het was voor een goed doel : meisjes in Boilivia die écht elke nacht zo slapen. Er is meer dan 1000 euro opgebracht, en daar zullen ze vast blij mee zijn. Ik had een nacht op een karton slapen ( met eenbeetje zachte tuinkussens) er wel voor over. Marjolein en ik zijn volgens mij de enige die ook echt meer dan 2 uur hebben geslapen : wel 3.

Ik moest de hele zaterdag daarna door. repetitie koor.. Pure Voice bestaat namelijk een jaar en daarom hebben we een soort van musical. We hebben eindeloos geoefend, maar het wordt wel mooi. Kaarten kan je bij mij bestellen en kosten €4,- Het is op de 24ste van September om half 8.
Dit was het voor deze zondag, ik ben nogal moe begrijpt u.
De meeste van jullie zal ik morgen weer op school zien, de rest misschien de 3e van oktober, je weet het maar nooit.
Liefs, Lydia

3 opmerkingen:

JobL zei

Jammer dat Tinko niet mee gaat op je USA tour... Maar de jury had het bij het juiste eind.

Marjolein zei

Correctie, ik heb 1.5u geslapen en 3u in 'bed' gelegen.
We hadden n prachtkrot :)

Martijn Johannes van den Berg zei

hee lydia,
leuk van dat just talented, en asociaal winnen, daar blink je echt in uit.(ha..ha..ha..ha) Ik wist niet dat je er aan meedeed, en ik ben wel erg benieuwd wat je gedaan hebt.
wanneer is jullie eindfeest ook alweer? (als je het maar vaak genoeg zegt ga ik het misschien ooit onthouden. Ik was vandaag zondag ook alweer vergeten dat wilco woensdag echt 18 word, what a shame..)
x