maandag 9 juni 2008

orange

Mag een vrouw enthousiast zijn over het EK? De Libelle beschrijft het EK als een maand waarin de vrouw haar man verliest door 22 mannen die met een bal heen en weer rennen. Maar de Libelle zegt natuurlijk wel vaker dat soort gewaagde uitspraken.
Als ik voor mezelf spreek, deugt het EK wel. Voetbal heb ik altijd al een intressant spelletje gevonden en de rivaliteit tussen de verschillende landen maakt me aan het lachen. Mijn broeren J. en S. nemen me ook helemaal mee in de competitie. Ze hebben me alvast de mijn verwachte uitslagen van ALLE wedstrijden op laten schrijven. Met de 2-0 Duitsland -Polen zat ik helemaal goed! Dat belooft wat, want ik had bij Nederland-Roemenie 5-2 ingevuld. Mijn mening verteld ook dan Nederland en Duitsland in de finale komen.. Het staat 2-2 en de verlenging laat niemand winnen. Strafschoppen.. Superspannend.. VDSar houdt er een tegen, en Kuyt knalt de winnende bal in de netten. Hoera, Nederland wint, Duitsland verliest.. Dat zou niet goed zijn, dan zouden we voor eeuwig ruzie met ze hebben.

Gelukkig voor alle voetbalhaters gaat er nog meer in me om dan alleen maar voetbal.
Gister was er weer een Daddycated jeugddienst in ons kerkje (NGK). De Maliepraiseband ( Tink, Job, Ruub, Jos, Roger en ik) maakte er een feest van. Het was zo leuk. Ik zal het eerlijk vertellen, met het oefenen wordt er nogal wat afgekibbelt. Ik zat er wel even over in... We hadden wel wat druk, begrijp je. Gelukkig konden we de stress achter ons laten, en de mensen laten genieten van de aanwezigheid van God in onze muziek. Mijn spanning vooraf de dienst verdwijnt zodra ik mensen zie genieten. Dan weet ik: het draait hier niet om mij, en het podium, maar om die Heer daar boven. En dan gaat het zingen alleen nog maar beter.
Foto's komen nog hoop ik..

Gezegende week
Lydia

7 opmerkingen:

Broeder T. zei

Ha!

Het was fantastisch gister! En uit alles bleek dat het draaide om God. Stiekem was ik trots op jou en de band; jullie zijn onwijs gegroeid!

Gewoon blijven zingen met je wenkbrauwen omhoog. Dat scheelt zeker 4 tonen in de hoogte. ;-)

Marjolein zei

Jaa het was echt tof! En jullie speelden ook echt vol blijdschap, supertof om te zien :)

xx Vissenkom

Ingrid zei

5-2 tegen Roemenië gaat Nederland niet lukken... kan me voorstellen dat dat is wat je dacht (al is dat nog best onwaarschijnlijk, dan zou het nog eerder 5-0 zijn, denk ik) maar ik had ook niet al te beste vertrouwen in ze... Toch hebben ze vanavond een aardig voetbalspel neer gezet tegen de Fransmannen... en ze zijn al eerder door de eerste poulwedstrijden doorgekomen en in de kwartfinale beland. Dus ik denk en hoop, dat de wedstrijd tegen Nederland toch wel een wedstrijd is en niet per definitie gewonnen zaak... Alhoewel wij natuurlijk wel met 3-0 van de wereldkampioen hebben gewonnen ;)

Lydia zei

ehm..
ze speelde tegen italie..
Lydia

Ingrid zei

Beter lezen misschien?

Marjolein zei

''Toch hebben ze vanavond een aardig voetbalspel neer gezet tegen de Fransmannen... ''

Dat is wat jij gepost hebt op maandagavond Ingrid, dus volgens mij is lydia's reactie terecht :P

Ingrid zei

"5-2 tegen Roemenië gaat Nederland niet lukken... kan me voorstellen dat dat is wat je dacht (al is dat nog best onwaarschijnlijk, dan zou het nog eerder 5-0 zijn, denk ik) maar ik had ook niet al te beste vertrouwen in ze... Toch hebben ze vanavond een aardig voetbalspel neer gezet tegen de Fransmannen..."

Gaat tot hier toe nog allemaal over Romenië...Die maandag tegen de fransen aardig hebben gespeeld.
Nederland heeft namelijk niet aardig spel neer gezet, maar goed spel.

"en ze zijn al eerder door de eerste poulwedstrijden doorgekomen en in de kwartfinale beland."

gaat nog steeds over Romenië, aangezien Nederland wel vaker verder is gekomen dan de kwartfinale.

"Alhoewel wij natuurlijk wel met 3-0 van de wereldkampioen hebben gewonnen ;)"

Laatste zin van mijn bericht, moge duidelijk zijn dat de wereldkampioen Italië is, die namelijk in 2006 het WK hebben gewonnen :)

Dus, nergens is vanaf te lezen, dat ik nederland - frankrijk bedoel maar dat ik het had over Romenië - frankrijk en over Nederland - Italie