donderdag 3 februari 2011

Goede dingen dag

Wat ga ik van mijn ochtenden genieten in dit huis. Het is muisstil, alleen de gaskachel hoor ik zijn werk (goed) doen. Ik zet een bak koffie en pak mijn boek erbij wat ik hier gevonden heb. Het was van de buitenkant roze en het begon als een vreselijk cliche verhaal, maar nu ik op bladzijde 80 ben kan ik niet meer ophouden met lezen. Heerlijk alleen drink ik koffie en lees ik uit mijn boek. Ik heb goede plannen voor vandaag.

Om 12 uur stap ik op mijn fiets met mooie hangslot om met mijn tas met brieven, een portomonnee, een opschrijfboekje en nog wat zooi naar het gemeentehuis te gaan om me in te schrijven. Dit moest ik doen, want zo behoud je je stufie. Prima. Ik fiets over de Amsterdamsestraatweg en ik ben werkelijke verbaasd! Ik fiets met een brede grijns als een toerist alles in mij op te nemen, elke naam van iedere winkel zeg ik zachtjes op en knik ik bedenkelijk om het op te slaan in mijn hoofd. Wat een geweldige straat! Zoveel mensen en winkeltjes en kleuren en verschillende letters en culturen. Het voelt helemaal niet stom om zo verbaasd en enthousiast te zijn over een straat in Utrecht, ik was zelfs even trots. Dit is mijn Utrecht. Dit wordt Mijn stad. Mijn weg vervolgde zich langs grote rotondes en kruisingen waar ik nu al handig langs de auto's manoeuvreer om maar niet voor het rode stoplicht te hoeven wachten. Ik fietste voorbij het station. Ineens kwamen er overal oude gebouwen in mijn gezichtsveld, en er was een kanaal met een strook groen en ik zag mensen naar elkaar lachen en honden achter elkaar aan rennen. Weer die grijns. Hier wil ik een keer wandelen. Weer mooie gebouwen. Ik wil meer ontdekken, wat heeft Utrecht al die tijd voor me achter gehouden? Als ik niet vastberaden was geweest boodschappen te doen en brieven te schrijven had ik mezelf wel willen laten verdwalen in de kleine straatjes om zo al het moois te bewonderen. Maar dat kon niet. Ik ging naar de AH.
Thuis aangekomen deed ik alles netjes in de koelkast, zette mn schoentjes waar ze hoorde. Heerlijk.
De middag heb ik doorgebracht met mailen, internetten, brieven schrijven, zingen, mijmeren, denken, dromen en vooral rust en stilte. Wat een genot.
Anna vond mijn eten lekker. Ik had maar wat gedaan eigenlijk in de hoop dat het enigszins ergens naar zou smaken, maar ik geef toe dat het lekker was. Ik had maar iets te veel macaroni. Note to self : volgende keer minder water in de pan. Ook waren er veel groente over . Note to self : 1 paprika is genoeg, een halve prei en 1 courgette en 1 uit.
De avond zouden we gaan zwemmen, maar het was zo ver fietsen en dat was lastig.
We kunnen ook wat creatiefs doen, opperde Anna. JA! daar was ik voor te porren. Ik had namelijk deze ochtend een briljant idee voor mijn kamer gekregen. Het plafond van mijn kamer bestaat uit een aantal vierkanten, soort van tegels maar dan aan het plafond. Ik dacht, wat nu als ik random wat van die tegels schilder. Of er stof op plak zei Anna. Zij had nog veel stof over. In een mum van tijd was mijn kamer een enorme bende aan verf, stof, dubbelzijdig tape, koekjes, spijkers en heel veel gezelligheid. Inmiddels hangen er ongeveer 7 kleine kunstwerkjes aan mijn plafond. Ook heb ik de spiegel al opgehangen, het schilderij van Jessica en het kruisje wat ik van moeders gekregen had toen ik " officieel" uit huis ging. Het is mooi. Wat ik nu nog wil, in mooie, sierlijke, donkerbruine letters, is het woord ' BELOVED' op mijn muur, boven mijn bed. En ik wil een plant. Voor in mijn studeer kamertje. Een plantenbakje, met een lief motiefje.
Mijn bed was scheef, maar nu heb ik het weer recht gezet, met wat overige stukken laminaat. Hopelijk helpt het.

Morgen ga ik weer naar huis,. huis huis. papa-mamahuis. Ede.

2 opmerkingen:

Maarten zei

leukleukleuk! kom je morgen naar de ONE-avond? dan kan je nog meer vertellen!

pien-duzz zei

aaarrggghh de amsterdamsestraatweg! yak!
heb daar een leven lang overheen gefietst
op een gegeven moment verdroeg ik het gewoon niet meer.
maar voor de rest...
utrecht is heerlijk. de mooiste stad[hoewel.. venetie vond ik ooook beheueuerlijk fijn ;)]

heeeel veeeel plezier
doe de dom de groeten van me, oh en loop de domkerk in, zooooowww fijn!!
xx